El Rugby

El Rugby
El Rugby es un esport que es juga en un camp de 120×70 metres, on cada equip consta de 15 jugadors i on lobjectiu del joc es tracta de portar la pilota fins la zona de marca contraria. La gran base del joc es la normativa del fora de joc que a diferncia del Futbol no t excepcions a la norma, aix provoca que tot jugador que vulgui jugar la pilota sha de trobar per darrera daquesta, aix el passi cap a un company dequip sempre sefectua en aquesta direcci. Tamb es pot xutar per per la mateixa regla anterior tot jugador que vulgui jugar la pilota ha de comenar a crrer des de darrera lhome que hagi xutat. Un altre gran caracterstica es la defensa mitjanant el placatge, que consisteix en aturar al contrari amb lespatlla agafant-lo (percutir o colpejar es causa dexpulsi) i fent-lo caure a terra.
Laltre gran vessant del Rugby es la de fomentar el companyerisme, respecte a arbitres i contraris i sacrifici per aconseguir els objectius. Es podria dir que altres esports tamb ho tenen, per sense dubte en cap manera amb grau tant alt com el Rugby. Aix ve donat per les caracterstiques del joc on si no ajudes al company aquest es trobar sols davant els contraris potenciant el companyerisme i lesperit de superaci per lequip. Alhora el respecte a contraris i arbitres es imprescindible doncs de no sser aix seria un joc impracticable.
Com exemple hi ha el tercer temps on ambds equips es reuneixen per compartir tots plegat (incls rbitre) un beguda al final del partit durant una bona estona. En defensa daquests valors el Rugby sempre ha fonamentat leducaci dels seus jugadors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.