Historia del Club

El Rugby es originari dels molts esports que es jugaven a Europa a l’edat mitjana com la Soule (França – aprox. any 1000), on hi havia dues modalitats la curta que consistia en portar una vesícula de porc inflada d’un extrem a l’altre d’un camp delimitat, mentre que la llarga era d’un poble a un altre. A Itàlia al segle XV aparegué el Calcio que es jugava en una zona ben delimitada i cada equip estava composat de 27 jugadors i es jugava tant amb peus com amb les mans i per exemple hi havien els mitjos que podien frena l’atac dels davanters amb placatges. 
Aquestes practiques esportives sofriren prohibicions i variaven força en la forma depenen si es practicaven França, Itàlia o Anglaterra on se l’anomenava Football. Així va ésser fins que al segle XVIII el Football te un gran desenvolupament a les universitats de Cambridge, Oxford, Eton i Winchester, tot i que les normes canviaven d’un centre a l’altre. L’entrada del Football a escoles i universitats, destacà especialment l’escola de la ciutat de Rugby (Anglaterra) que inicia un mètode modern d’ensenyança on l’esport i els grans espai formaven part important de l’educació i fou la base per què Anglaterra es convertís en la llar dels esports al segle XIX.

Davant la poca uniformitat de regles entre escoles i universitats, el 7 de setembre de 1846 l’assemblea general d’alumnes de l’escola de la ciutat de Rugby elabora unes regles de Football de l’escola de Rugby. 
El 26 d’octubre de 1863 es funda l’Associació de Football formada per 11 equips, entre els que hi havia dues tendències. Els partidaris del joc sols al peu i els partidaris del joc antic.


El 8 de desembre de 1863 es separen ambdues tendències formant el “Football Association” i el “Rugby Football” constituint dos jocs completament separats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.