Un llarg viatge

Aquest divendres 11 de març de 2022 arribarà per fi a casa seva un QUADRE ple d’humanitat. Serà a les 20:00hs al Nou Santa Bàrbara.

El Rugby Club Sitges fou fundat el novembre de 1987 i aquell mateix hivern de 1988 ja comptava amb un equip cadet, entre els qual hi havia un noi, de nom Oscar. El seu germà Toni Molina Sanmartín, tot i no jugar, es va convertir en el jugador numero 16 d’aquell cadet acompanyant sempre l’equip.

Toni Molina SanmartínAl Toni més que la vessant esportiva, destacava per la seva vessant artística i son varies les llars sitgetanes que gaudeixen les seves obres. No suava la samarreta durant els partits, però els colors del Sitges els duia gravats al cor.

Des de els seus inicis i durant tota la dècada dels 90 el RC Sitges jugava els seus partits com a local al Casanovas, dos aillats camps de rugby de terra, gestionats per la Federació Catalana de Rugby ubicats al Km.11 de l’Autovia de Castelldefel. El RC Sitges no es disposava de camp de rugby a Sitges (El camp de Santa Bàrbara es va inaugura el 13 de gener de 2002).

Varen passar el anys, l’Oscar va arribar a l’equip sènior i el Toni seguia sent el jugador numero 16 que recolzava a l’equip, però no en tenia prou i va voler transmetre el seu Rugby i com no podia ser d’una altre forma ho va fer pintant un QUADRE (Any 1998).

Tot i no disposar de camp propi, el RC Sitges entrenava a les pistes atletisme (on actualment hi ha la piscina municipal) i disposava d’un local social al carrer Germans Maristes, o es va ubicar el QUADRE per la seva exposició.

Un cop es va disposar d’un camp a Sitges on poder jugar els partits, l’ús del Local Social va decaure molt, el que va provocar el seu tancament i com a Santa Bàrbara sols es disposava d’uns mòduls per vestuaris, molts dels records i obsequis, entre ells el QUADRE, que hi havien al Local Social foren guardats en un magatzem a Vilanova que disposava l’aleshores president Loren Reixach.

No fou fins l’any 2013 que en una visita al citat magatzem es va recuperar el QUADRE per ubicar-lo al Bar Tres Quarts al C/Bonaire de Sitges i així donar-li la visibilitat que li correspon.

A la primavera de 2020, en ple confinament, vàrem dir adéu al camp de Rugby de Santa Bàrbara, això si, amb il·lusió del nou camp de Rugby a la zona de Pins Vens.

A finals del 2020 el Nou Santa Bàrbara va ser una realitat i vàrem poder realitzar els primers entrenaments i a principis de 2021 s’hi jugava el primer partit.

 

El CuadroHan passat 24 anys des de que en Toni va pintar un QUADRE, per l’esport i el club que estima, que per fi podrà romandre on li correspon, a la casa del Rugby Sitgetà, al NOU SANTA BARBARA.

 

 

 

 

🐬🐬🐬 Rugby Club Sitges, Un club, una familia…

2 comentarios sobre «Un llarg viatge»

 1. Toni, gran persona y espiritu de rugby al 100%. Tengo el placer de conocerle y para mi es como un Hijo, bueno lo es.
  He vivido muy de cerca la historia y el periplo de su cuadro, y tiene mucha.
  Un lujo para nuestro Club, contar con tipos cómo Toni.
  Un reconocimiento muy merecido.
  Loren

 2. Molt content de que arribi al seu lloc!
  Un orgull per a tots i totes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.