U.E. Santboiana i F.C. Barcelona es citen en el Nou Santa Bàrbara

El Nou Santa Bàrbara acull aquest dissabte, 10 de setembre, la Supercopa Catalana entre U.E. Santboiana i F.C. Barcelona. El partit començará a les 12 hores del migdia i suposa el tret de sortida a una nova temporada en el rugbi català. El R.C. Sitges ha organitzat una jornada intensa on l’oval serà el protagonista de principi a fi.


La U.E. Santboiana, vigent campió de Divisió d’Honor, i el F.C. Barcelona es citen aquest proper dissabte en el Nou Santa Bàrbara de Sitges amb la Supercopa Catalana en joc. Tots dos clubs, referents del rugbi nacional, donaran el tret de sortida a una temporada carregada d’il·lusió i grans propòsits que els permetin mantenir el nivell competitiu mostrat en els últims anys.

En la seva quarta edició, aquest trofeu estival torna a tenir els mateixos protagonistes que les últimes edicions. Després d’una primera victòria blaugrana a Olot, per 21-17, han sigut per els del Baix Llobregat els guanyadors de les últimes dues edicions, disputades en el Baldiri Aleu (2019) i La Teixionera (2021), respectivament. En aquesta ocasió, torna a ser Santboi el favorit al títol després de guanyar, de manera excel·lent, el títol de Divisió d’Honor enfront de l’equip basc d’Ordizia.

La presentació de la Supercopa Catalana ha comptat amb la presència del President de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas. Per al president és “el partit de millor nivell, de màxima qualitat, que es pot jugar a Catalunya”. Al costat d’Ignasi Planas, en l’acte també es trobaven els capitans de tots dos equips, Albert Millán, de la Santboiana, i Bautista Guemes, del Barça. Tots dos han coincidit que es tracta d’un partit de pretemporada, encara que suposa una motivació extra guanyar un primer títol.

Sitges: aposta clara pel rugbi

En el seu afany per assumir ser un referent dins del rugbi català, tant l’Ajuntament de la vila com el propi club, han unit les seves forces per a portar al Nou Santa Bàrbara un dels partits més atractius que es poden veure avui dia. La presència de jugadors de nivell internacional espera satisfer les expectatives del públic sitgetà, que no volen perdre’s el duel que dictarà qui és el millor equip de Catalunya.

En paraules de l’alcaldessa, Aurora Carbonell: “l’Ajuntament està molt content que la Federació Catalana hagi triat Sitges per a celebrar aquesta competició”, a més d’agrair-los que hagin posat en valor l’esforç del consistori per crear aquestes instal·lacions. En aquest sentit, tampoc s’ha volgut oblidar del R.C. Sitges, que “venen des de fa molts anys d’unes condicions dolentes i que les han estat mantenint, i era de rebut que tinguessin aquests equipaments, la qual cosa suposa un orgull per a Sitges”.

A més, s’espera una gran afluència d’aficionats i seguidors dels equips que disputaran la Supercopa Catalana. L’inici de les competicions, unit al clima del Garraf i unes instal·lacions modernes i amb bona capacitat, auguren una gran jornada de rugbi. I és que des del R.C. Sitges es treballa amb afany per a oferir una extraordinària recepció a jugadors i seguidors, amb una programació intensa, en la qual l’oval serà el gran protagonista del dia.

Dia ovalat en el Nou Santa Barbara

La jornada del dissabte 10 de setembre començarà amb la presència dels més petits. L’escola de BUC serà rebuda per l’escola del conjunt sitgetà per a realitzar una trobada conjunta des de les 9 hores del matí.

Després del partit que enfrontarà a U.E. Santboiana i F.C. Barcelona pel títol, les seves categories sub23 faran el mateix en un amistós de pretemporada. Tancarà la jornada esportiva l’amfitrió amb dos nous amistosos entre els equips sèniors de Sitges i BUC. Serà el primer test que afronten els de Camilo i Isaac i davant un equip que competirà en la mateixa categoria. El primer pas per a construir un conjunt sòlid i rocós que eviti els problemes soferts la temporada passada i que van portar al descens del sènior.

Al mateix temps que manté part del nucli dur amb veterans com José Gala o Xavi Guerrero, la plantilla sitgetana s’ha rejovenit amb l’arribada de noves i joves promeses de la seva pedrera com Nico Moletti o els germans López, Xan i Pol. L’inici d’aquests partits estan previstos, sempre que les activitats anteriors no el retardin, per a les 16 hores.


El Nou Santa Bárbara acoge el próximo sábado 10 de septiembre la Supercopa Catalana entre la U.E. Santboiana y el F.C. Barcelona. El partido dará comienzo a partir de las 12 horas del mediodía y supone el pistoletazo de salida a una nueva temporada en el rugby catalán. El R.C. Sitges ha organizado una jornada intensa donde el oval será el protagonista de principio a fin.

La U.E. Santboiana, vigente campeón de División de Honor, y el F.C. Barcelona se citan este próximo sábado en el Nou Santa Barbara de Sitges con la Supercopa Catalana en juego. Ambos clubes, referentes del rugby nacional, darán el pistoletazo de salida a una temporada cargada de ilusión y grandes propósitos que les permitan mantener el nivel competitivo mostrado en los últimos años.

En su cuarta edición, este trofeo estival vuelve a tener a los mismos protagonistas que las últimas ediciones. Tras una primera victoria blaugrana en Olot, por 21-17, han sido los del Baix Llobregat los ganadores de las últimas dos ediciones, disputadas en el Baldiri Aleu (2019) y La Teixionera (2021), respectivamente. En esta ocasión, vuelve a ser Santboi el favorito al título tras ganar, de manera sobresaliente, el título de División de Honor frente al equipo vasco de Ordizia.

La presentación de la Supercopa Catalana ha contado con la presencia del Presidente de la Federación Catalana de Rugby, Ignasi Planas. Para el presidente es “el partido de mejor nivel, de máxima calidad, que se puede jugar en Cataluña”. Junto a Ignasi Planas, en el acto también se encontraban los capitanes de ambos equipos, Albert Millán de la Santboiana, y Bautista Guemes, del Barça. Ambos han coincidido que se trata de un partido de pretemporada, aunque supone una motivación extra ganar un título.

Sitges: apuesta clara por el rugby

En su afán por asumir ser un referente dentro del rugby catalán, tanto el Ayuntamiento de la vila como el propio club, han unido sus fuerzas para traer al Nou Santa Barbara uno de los partidos más atractivos que se pueden ver hoy en día. La presencia de jugadores de nivel internacional espera colmar las expectativas del público sitgetano, que no quieren perderse el duelo que dictará quién es el mejor equipo de Cataluña.

En palabras de la alcaldesa, Aurora Carbonell: “el Ayuntamiento está muy contento de que la Federación Catalana haya escogido Sitges para celebrar esta competición”, además de agradecerles que hayan puesto en valor el esfuerzo del consistorio por crear estas instalaciones. En este sentido, tampoco se ha querido olvidar del R.C. Sitges, que “vienen desde hace muchos años de unas condiciones malas y que las han estado manteniendo, y era de recibo que tuviesen estos equipamientos, lo que supone un orgullo para Sitges”.

Además, se espera una gran afluencia de aficionados y seguidores de los equipos que disputarán la Supercopa Catalana. El inicio de las competiciones, unido al clima del Garraf y unas instalaciones modernas y con buena capacidad, auguran una gran jornada de rugby. Y es que desde el R.C. Sitges se trabaja con ahínco para ofrecer una extraordinaria recepción a jugadores e hinchas, con una programación intensa, en la que el oval será el gran protagonista del día desde que amanezca.

Día ovalado en el Nou Santa Barbara

La jornada del sábado 10 de septiembre comenzará con la presencia de los más pequeños. La escuela de BUC será recibida por la escuela del conjunto sitgetano para realizar una trobada conjunta desde las 10 de la mañana. A continuación, y como preludio a la final de la Supercopa Catalana, serán los cadetes de R.C. Sitges y BUC los que harán las delicias del público.

Tras el partido que enfrentará a U.E. Santboiana y F.C. Barcelona por el título, sus categorías sub23 harán lo mismo en un amistoso de pretemporada. Cerrará la jornada deportiva el anfitrión con dos nuevos amistosos entre los equipos seniors de Sitges y BUC. Será el primer test que afrontan los de Camilo y Isaac y ante un equipo que competirá en la misma categoría. El primer paso para construir un conjunto sólido y rocoso que evite los problemas sufridos la temporada pasada y que llevaron al descenso del senior.

Al tiempo que mantiene parte del núcleo duro con veteranos como José Gala o Xavi Guerrero, la plantilla sitgetana se ha rejuvenecido con la llegada de nuevas y jóvenes promesas de su cantera como Nico Moletti o los hermanos López, Xan y Pol. El inicio de estos partidos están previstos, siempre y cuando las actividades anteriores no lo retrasen, para las 16 horas.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.