RC Sitges 10 – CR San Roque 57 Partit amistós per celebrar l’ascens a Divisió Honor B espanyola Sènior Masculí

El passat dijous es confirmava la notícia, l’equip sènior masculí del RC Sitges aconseguia l’ascens a Divisió Honor B (categoria de plata del rugby espanyol), en haver-hi dues places disponibles per als dos equips que havien de lluitar per l’ascens de categoria. Sense necessitat per tant d’haver-se de jugar el partit previst per sols 48 hores més tard, entre el RC Sitges i el CR Sant Roque de València.

Tot i això, ambdós clubs varen acordar de jugar igualment el partit a Sitges, amb caràcter de partit amistós i no de forma oficial. El plantejament, però, a l’hora de sortir a jugar no va ser el mateix per part dels equips, mentre els sitgetans sortiren a gaudir d’una celebració sobre al gespa artificial de Santa Bàrbara, els valencians sortiren per totes i amb la primera pilota, que varen disposar anotaren la primera marca que fou un clar preludi del 10 a 57 final.

Els locals intentaren reaccionar, però es veieren impotents davant un molt bon equip, sobretot amb una línia de tres quarts amb molta força i qualitat. Les marques anaren caient del costat del San Roque. A mesura que passaven els minuts , les forces s’anaren anivellant, principalment per davantera, el que va permetre que el tram final de partit fou més igualat. Finalment els locals aconseguiren dues marques que salvaren l’honor sitgetà en un matx on uns anaren a demostrar que eren millors que un equip que estava de celebració des del primer minut i per tant els sitgetans hauran d’esperar a la temporada vinent, on ambdós equips jugaran a la mateixa categoria, per poder demostrar que la diferència no és la que va veure el passat dissabte.

En clau de futur el repte pel Sitges masculí la pròxima temporada és majúscul, jugarà a la segona divisió espanyola, on un equip d’un poble de menys de 30 mil habitants, jugarà amb equips de Barcelona, València, Saragossa, Mallorca, Hospitalet i un únic club, el Sant Cugat que té menys de 100 mil habitants, que tot i això té gairebé el triple que Sitges. És a dir competirà a la categoria on juguen equips semiprofessionals, de grans ciutats com Madrid o Barcelona i de pobles on el Rugby és l’esport numero ú com Gernika o Hernani, això no està a l’abast de tothom, és molt difícil i per això el mèrit del Rugby Sitges d’arribar-hi ja és memorable.

Jaume Cosialls
Fotografia Jaume Andreu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.