El rugby català d’audiencia a la Generalitat

mas

 

La nostra capitana Rosana Basurto acompanyada de la nostre Carme Crespo amb el molt Honorable president de la generalitat Artur Mas i el president de la Federació catalana Ignasi Planas

Via RugbyCat

El rugby femení català està d’enhorabona i la Generalitat de Catalunya li ha volgut retre homenatge en un acte institucional aquest dilluns 17 de febrer. El president del govern, Artur Mas, ha rebut a una comitiva de la Federació Catalana de Rugby i a les representants dels clubs femenins del principat al Palau de la Generalitat en reconeixement pels èxits esportius assolits recentment.

En el seu discurs, Mas ha destacat que l’esport “és un factor de cohesió a dintre del nostre país” i ha advertit a “aquells que diuen que a Catalunya ens dividirem i ens barallarem” que “l’esport és un dels àmbits on es veu que la cohesió del país funciona i que la gent s’entén”.

El president ha recordat també a Nelson Mandela i la utilització que va fer de l’esport per unir Sud-Àfrica: “a nosaltres això no ens cal perquè no tenim el país dividit”, però ha assegurat que “als catalans ens pot servir perquè Catalunya sigui més coneguda arreu del món”.

En aquest sentit, Mas ha lamentat la no oficialitat de les seleccions catalanes i ha mostrat la voluntat que “se’ns deixi projectar a dintre de casa, en el conjunt d’Espanya i també a nivell internacional de forma que l’esport català pugui aconseguir èxits”.“Això a hores d’ara no ens ho deixen fer, encara, o no ho podem fer, encara” però ha assegurat que “s’hi està treballant”.

A la seva intervenció, Mas ha realçat els valors del joc net: “Una cosa pot ser dura, perquè hi ha una confrontació, i la confrontació porta tensió, però no s’ha de perdre mai el fair play i la noblesa”, ha afirmat.

El president de la Federació Catalana de Rugby, Ignasi Planas, ha fet ofrena del títol aconseguit per la selecció catalana femenina en els passats Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques d’A Corunya. El reconeiement arriba en un moment dolç per al rugby femení català, que en els darrers anys ha viscut un creixement important en nombre de llicències i de nous clubs que fan del rugby femení a Catalunya un dels més potents de l’estat.

Un comentario sobre «El rugby català d’audiencia a la Generalitat»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.