Crònica RC Sitges 7 – Akra Barbara 66

RC Sitges 7 – Akra Barbara 66

Divisió Honor B Espanyola

El passat dissabte 15 d’abril es confirmava el descens de categoria de l’equip sènior masculí del RC Sitges que la propera temporada 2023/24 jugarà a Divisió Honor Catalana.

En el darrer partit era necessari aconseguir un sol punt més a la classificació per superar gràcies a l’average al CN Poble Nou, aixó hauria estat posible si tot i perdre el davant els alicantins de l’Akra ho haguessin fet de 7 o menys punts, però els visitants varen jugar un rugby molt superior als sitgetans des de le primer minut fins al final, establint clares diferències en le marcador en gairebé cada possessió, donant lloc a la abultat resultat final de 7 a 66, i es que el Sitges es va veure totalment impotent per lluitar per la victòria, de fet era prou dur veure com els nostres nois ho donaven tot en cada jugada, sense obtenir cap tipus de recompensa.

Un cop consumat aquest descens mirem enrer per entendre el perquè d’aquest descens hi ha moltes preguntes però no totes elles amb resposta. Els jugadors ho han donan tot; han estat superiors a l’equip que ha quedat just per sobre del Sitges a la classificació; l’equip s’ha sobreposat a lesions i pèrdues de jugadors per motius laborals; va superar un inici de calendari duríssim davant els favorits de la categoria i el més important va guanyar els 4 partits davant els rivals directes amb qui es jugava mantenir la categoria, Gòtics i Poble Nou. Aleshores com s’ha produït la pèrdua de categoria?… com pot ser que el CN Poble Nou hagi quedat per davant del Sitges si sols ha guanyat 1 partit dels 4 que va disputar amb els rivals directes (Sitges i Gòtics)?.,.. i es que veient l’alt nivell d’equips com el mateix Akra Barbara el passat dissabte, no s’entén com varen perdre davant el Poble Nou a Alacant fa sols un mes enrere.

Per tot lo anterior hi ha una clara conclusió, el Sitges mereix estar a Divisió d’Honor B. Treballant amb nois fets a casa, formats als equips inferiors es pot lluitar a la categoria de plata del Rugby Espanyol. Òbviament hi ha aspectes a millorar i mancances que cal superar, però el més important es que el pas endavant com a club sense necessitat de buscar reforços fora de casa, s’ha produït en les dues darreres temporades jugant a Divisió Honor B. Per aixó no s’ha de caure en conformismes i la temporada 2023/24 sols pot haver un objectiu que no es altre que guanyar el Campionat Divisió Honor Catalana.

✍️ Jaume Cosialls

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.