CAMPIONES COPA CATALANA BRONZE¡¡ BUC 0 – RC Sitges 32 Final Copa Catalana Bronze Femenina

Diumenge 6 de juny, les nostres dofines jugaven la final de la Copa bronze a la Foixarda contra el Buc «b», un equip contra el qual ja havien jugat a l’inici de la temporada i que no ho havia posat gens fàcil.

Tot i les complicacions d’aquest any amb la pandèmia i no haver disposat des d’inici de temporada del nou camp Sitgetà. Les dofines han sabut aprofitar aquesta temporada amb l’ajuda de la unió amb les femenines de Reus, Calafell i Tarragona, això s’ha vist reflectit en els dos últims partits davant Carboneres i Garrotxa/Banyoles, que ha permès arribar a aquesta final de Copa.

Comença la final a les dues de la tarda en la Foixarda, les dofines reben l’oval i al cap de pocs minuts aconsegueixen trencar la defensa, aprofitant el primer cop de càstig favorable per xutar a pals (0 a 3). El partit continua i la forta calor afecta a ambdós equips, molts espais a les defenses, que al final aconsegueix treure’n més profit l’equip Sitgetà per fer la primera marca (0 a 8). Tot i una mica de falta de control en el joc a la mà, que l’equip rival intentava aprofitar, moltes de les fases acabaven en melee, on les dofines tenien molta superioritat. Acaba la primera meitat amb un gran cansament per part dels dos equips, però el marcador a favor del Sitges 0-8.

Desprès del descans amb xerrada per part de l’entrenador, beure molta aigua i alguns canvis. Les noies surten a donar el cent per cent i a demostrar sobre el terreny de joc el que han après durant la temporada, tot i les absències de figures de referència de l’equip per lesions o compromisos professionals. La segona part sitgetana destaca por un joc més intel·ligent , ordenat i molt més obert En aquesta meitat, es va agrair fresc vent, va ser una benedicció. De seguida les dofines sumaren dues marques, tot i la bona defensa del BUC «B», ampliant l’avantatge fins 0 a 20 als 15 minuts d’aquest segon període. La concentració era màxima i com a mostra en una jugada el BUC aconsegueix robar la pilota arribant a cinc metre de marca, però com va dir el nostre entrenador Camilo Hanglin» defendiendo en nuestras cinco es donde ganamos el partido», les dofines amb una gran defensa, placatge a placatge impediren dues clares opcions de marca, fins a allunyar el perill. Abans del final li varen treure una targeta groga a una jugadora de l’equip local per reiteració de faltes, el que va aprofitar el Sitges per aconseguir una nova marca, 0 a 25 a falta de poc menys de 20 minuts per la fi del partit. La final era nostra.

Els últims 5 minuts de partit, amb groga a una jugadora del Sitges per no sortir del ruck, superioritat que el BUC aprofita per obrir fins a l’ala i trencar la defensa. Però si alguna cosa hi ha a destacar del passat diumenge, és la defensa sitgetana, que entrenament rere entrenament han estat treballant aquesta temporada, salvant la marca amb un increïble placatge de l’ala sitgetana, que aconsegueix salvar la marca.

Però no s’havia acabat en els darrers instants arribava la darrera marca de les dofines i poc després el xiulet final amb el 0-32 para les sitgetanes, que saltaven d’alegria celebrant la victòria. Felicitar a aquestes campiones, una evolució enorme de principi a final de temporada. que ha servit de motivació per voler més. Darrere aquesta Copa hi ha una gran feina d’entrenadors, compromís de jugadores i una gran unió de les noies de Reus, Calafell, Tarragona i Sitges.

Crònica: Alba Adesanya
Fotos: Francisco Perez Mendez

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.