El Camp de rugby obre les seves portes, un model de camp de futur sostenible

El nou camp esportiu de Pins Vens va obrir les portes el passat dijous i les seccions del Club Rugbi Sitges van començar els entrenaments. En aquest equipament entrenaren els més de 400 jugadors/es que formen part del Rugby Club Sitges i alhora també serà seu del Sitges Gaèlic Football Club.

Amb un camp de gespa artificial, sis vestidors col·lectius, graderies per al públic, un gimnàs, espai per a ubicar-hi una seu social, un bar-cafeteria i un aparcament, entre altres serveis, el camp polivalent de Pins Vens es convertirà en l’equipament esportiu més gran de Sitges.

El camp serà la seu, també, d’una nova secció d’hoquei herba que s’està formant dins el Rugby Club Sitges. A més, gràcies al seu disseny polivalent, acollirà altres activitats esportives municipals, com ara diversos entrenaments de futbol 11 i tindrà la possibilitat d’acollir les estades esportives d’equips internacionals. 

L’equipament està dissenyat amb un nou concepte de zona verda sostenible. És a dir, comptarà amb una àmplia zona verda amb arbres i arbustos autòctons que formen part d’un nou projecte de sostenibilitat als espais verds iniciat per l’Ajuntament de Sitges. La zona verda del nou camp esportiu compta amb prop de 230 arbres que, entre altres funcions, contribuiran a reduir les altes temperatures de l’estiu. L’Ajuntament ha repoblat la zona amb 10 pins, 5 garrofers, 13 oliveres, 6 alzines, 16 lledoners i 180 xiprers, a més de 380 plantes aromàtiques i 440 plantes arbustives. En total, el nou camp comptarà amb gairebé 1.000 metres quadrats de plantes que crearan un tapís als talussos, evitant la seva degradació. 

Aquesta obra forma part del Pla Estratègic de l’Esport i del Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius Municipals. El document persegueix la millora de la xarxa d’equipaments esportius de Sitges amb l’objectiu d’assegurar una pràctica esportiva de qualitat per a la ciutadania.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.